Blijdschap

Super-Jij - Vrouwen-Coaching

De kracht zit in jou.

Wie het ook is die dit leest. Ik wens jou mentale en fysieke sterkte en veel mentale en fysieke gezondheid toe, met continu gelegenheden van voorspoed, liefde, succes en geluk.

In ieder van ons schuilt een super-mens (man of vrouw).
En als je lijdt, dan hoef je niet in stilte te lijden. Jij staat er niet alleen voor.
En als je leidt, dan help je elkaar, je ondersteunt elkaar; dan help je elkaar doorzetten. Empowerment - ook dan sta je er niet alleen voor.
Elkaar vernederen, dat is iets wat jonge meisjes doen; het is *’pubergedrag’. Echte vrouwen willen hun soortgenoten zien winnen en stralen van geluk.
Support - als vrouwen elkaar ondersteunen dan gebeuren er wonderbaarlijke dingen.
Doe jij aan persoonlijk leiderschap? Deze website en dit blog is er voor jou.

Besef dat de innerlijke kracht in jou zit. Het is dezelfde kracht, die jou gecreëerd heeft tot het wonderbaarlijke unieke wezentje, dat tevoorschijn kwam toen jij geboren werd.
Jij bent - net als de natuur en alle andere wonderbaarlijke unieke levende wezens op onze planeet aarde - vol van de kracht en energie die ons allen creëerde; het is die universele energie en intelligentie die ons met elkaar verbindt.

Heb je wel eens gekeken naar die enorme kracht - de kracht van de natuur die we zien in het voorjaar - waarmee fragiel ogende plantjes bij vorst door een dikke sneeuwlaag naar het aardoppervlak doordringen? Toen ik bij de Jeugdgezondheidszorg - artsen ziekenhuizen, consultatiebureaus & kraamzorg werkzaam was, heb ik gezien met welke kracht jonge zieke zuigelingen en couveusekindjes strijden om te overleven (en geloof maar, ze overleven!).

Het is de inzet van deze innerlijke kracht die de kleine mensen-baby en de kleine dieren-baby doet overleven, tesamen met moederlijke (en vaderlijke) LIEFDE en TOEWIJDING. Bij olifanten (en andere dieren) wordt bij hun sociale leven in de kudde zelfs de liefde en toewijding door alle tantes van de kolonie ingezet ter bescherming van de kleine olifant, gedurende de eerste levensjaren. Overleven en leiderschap zit in de kracht van de enkeling en tevens in de kracht van de kudde. Dit geldt voor zowel mensen als dieren. Bij paarden beschermt de haremhengst de gehele kudde door zijn dominante gedrag voor velerlei gevaren. Hij houdt het overzicht en de ondergeschikte hengsten helpen hem bij het beschermen van de kudde tegen roofdieren en vreemde hengsten.

Denk er maar eens over na … het is temidden van moeite en moeilijkheid, waar de verborgen gelegenheden liggen.
Denk in mogelijkheden, in plaats van onmogelijkheden (impossible :-> wordt … I’m-possible).

De kracht zit in jou, in jouw als persoon met al jouw talenten!
Als jij ook maar één goed idee van deze website gebruikt om de kwaliteit van jouw leven te verbeteren, dan voel ik mij bevoorrecht hieraan te hebben mogen bijdragen.


43“… And even when I’m a mess, I still put on a vest with an ’S’ on my chest…  she’s a SUPER-WOMAN…”
Video © (Alicia Keys: Superwoman) ๐Ÿ’•


Super-Woman | Super-Vrouw, jij | Deze Website gaat o.a. over vrouwen-coaching. Meiden-die-lijden_leiden

Super-Woman, YES YOU ARE!

Net zoals dat voor mannen geldt, hebben ook vrouwen over het algemeen dezelfde thema’s waarmee ze moeite hebben.
Bij vrouwen zijn dat vaak emoties of angsten waarmee ze strugg’len, of gevoelens waar ze last van hebben.
Begrijp je de video waarover ik in het bovenstaande spreek, dan begrijp je dat de super-vrouw zich vaak hélemáál niet zo super voelt of super over zichzelf denkt.

Super-Woman - Be Welcome - Blessed Be You.


Dag Super-Woman, dag Super-Vrouw; wees welkom op mijn website.

Ja jij, ook in jou schuilt een supervrouw!
We hebben allemaal een Wonder-Mens, een wonderbaarlijk mens, een WonderWoman, c.q. PowerVrouw (en de mannen: een SuperMan, c.q. PowerMan) van binnen.
Echter, voor mannen kan ik niet spreken, want ik ben een vrouw en dus richt ik mij in het algemeen op de vrouw.

ALLE vrouwen. Alle leidende meiden, de multi-taskers (of het nu gaat om persoonlijk leiderschap/personal management, of leiderschap in de vorm van business-management).
Alle moeders van dochters, en alle dochters van moeders… al mijn zusjes… dat zijn al mijn SUPER-VROUW-ZUSJES van over de gehele wereld.
Women4Women, zij die elkaar ondersteunen, zij die elkaar helpen doorzetten; juist dan wanneer het moeilijk is. Vrouwen voor vrouwen, die beseffen hoe bijzonder onze band met elkaar is, en die beseffen hoe mooi en uniek elke enkeling van ons is èn hoe mooi wij met z’n allen tegelijk en met z’n allen SAMEN zijn.

Jij, die behoort tot ONS ALLER ZUSJES; groot, klein, in alle kleuren en maten.

Eenieder van jullie allemaal, eenieder van ons allemaal. JIJ… SUPER, omdat je bent, precies zoals JIJ bent. Er is er maar één op de wereld zoals jij. Jij bent UNIEK. Wees jezelf en wees welkom. Besef goed: er bestaat op de hele wereld maar één exemplaar van jou. Niemand die kan zijn, zoals JIJ BENT (ook niet jouw eeneiïge tweelingzusje, of tweelingbroertje).
Ja, JIJ, zo mooi, zo bijzonder, zo volmaakt en ZO UNIEK! Ja, zet je superwoman-kroontje maar op; jij hoort erbij.

Zij zei: “Ik heb de handschoenen daarachter voor je neergelegd. Bedankt nog! Het was leuk!” Ik zei: “Graag gedaan! Ja, je helpt elkaar. Ik ben blij dat je erbij was. Het was inderdaad echt héél leuk!”
En ineens dacht ik: “Yes, dit is er weer EENtje! Ja, zij is één van die SUPER-WOMEN, waarover ik in mijn blog schrijf!”
Ze was snel komen opdagen voor haar performance van die dag. Een bijzondere dag voor haar echtgenoot en voor al haar speciale vrienden; ook zij in dierlijke vorm, die het voorrecht bezitten, tot de haren te mogen behoren. - Ook zij gedragen zich overigens voorbeeldig, want zij staat liefdevol bezonnen aan het regiem. - Ze kon  niet “blijven hangen” zo zei ze. Ze was speciaal hiervoor even met kokkerellen gestopt, maar de voorbereidingen voor de eters (die gedurende de late middag ten souper zouden verschijnen) waren op wat kleinigheden na, geheel klaar.  — Ik dacht: “She came and she conquered.” — Precies zoals het hoort; al zijn het kleine of grote goals. Zij wist het niet, maar een aantal uren van tevoren was ik begonnen met het schrijven van deze website en dit meidenblog. Zij was op dat moment even een voorbeeld en ik dacht tevens aan de personifisering van die Super-Woman, zoals ze voorkomt in het lied en in de video van Alicia Keys. (Zie video eerder op deze pagina.) Ik heb haar toen stiekum snel even gezegd dat ik met het schrijven van stukken voor mijn website, o.a. dit blog, bezig was en dat ik haar anoniem op mijn website zou vermelden als ze dat goed zou vinden.

Het is echter de personifisering van AL die SUPER-WOMEN - AL die SUPER-VROUWEN, die niet eens beseffen hoe super ze zijn. Hier zouden we zeggen: “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”.
Toch gaat het om alle power-vrouwen, die dag-in-dag-uit allen hun inzet leveren overal op deze wereld. Die vrouwen die zelf zouden zeggen “Oh ik doe gewoon mijn werk.”; of “Oh ik doe gewoon wat ik leuk vindt.” Weduwen die er met hun kinderen alleen voorstaan. Zorgen en al; ze slaan er zich samen wel doorheen; komt wat komt. Stenen die hun pad kruisen en zelfs daarvan leren en erdoor groeien. Vrouwen die met ware liefde en ware kracht SUPERbelangrijke inzet leveren; elke dag opnieuw. Chapeau!

Down-to-earth, gewoon met beiden benen op de grond, je zegeningen tellen; ZIJN zoals alleen JIJ kunt zijn (jij bent immers uniek), jonglerend alle ballen in de lucht houden en simpelweg jouw inzet leveren.
Ik ken veel vrouwen die SUPER zijn. Dank je dat ik in jouw leven, en jij in mijn leven mag zijn. Dank dat we elkaar zo mooi aanvullen, elkaars steun, toeverlaat en elkaars goede voorbeelden mogen zijn. Thank You 4 Being You.
 


WOMEN 4 WOMEN - Leidende Meiden - VROUWEN SPECIAAL voor VROUWEN.

Elkaar steunen, elkaar helpen doorzetten. Zeker dan wanneer het ’t moeilijkst is. Ja, zeker dan wanneer het leven die moeilijke challenges aan je voeten smijt.
Persoonlijk leiderschap. Beseffen hoe uniek jij zelf bent èn beseffen hoe uniek die ander is; daar gaat het om.
Advies of informatie stel ik jou persoonlijk via een beveiligd websiteportaal of in onze counseling- en/of coachingsessie ter hand.


Super in het meervoud

We kennen allemaal wel een super-vrouw en vast wel méér dan één. Ik ben ervan overtuigd dat ook jij een leuke anekdote of een leuk verhaal hebt.
Zou jij graag onderwerpen die meiden ècht interesseren (leven, lief en leed - òf psychologische aspecten van onderwerpen en thema’s) besproken willen zien? Laat het mij weten en voel je daarom vrij om mij een berichtje te sturen, zodat we deze site tot een succes voor iedereen kunnen maken! ๐Ÿ’•

1


*Pubergedrag
Wat is pubergedrag?
Een puber is geen kind meer en ook nog niet ècht volwassen. Pubers doorlopen gedurende de tienertijd een moeilijke fase in hun leven, waarin ze qua gedrag hevig kunnen rebelleren en irrationeel redeneren. Een tiener wil wel verbondenheid, maar wil zich er niet in verliezen. Een tiener wil zich niet kwetsbaar opstellen, maar wil wel gevoelens met je delen. Een tiener wil, ondanks dat hij/zij door je geholpen wil worden, niet afhankelijk van iemand zijn. Tienergedrag is afwerend, terwijl de tiener toch behoefte heeft aan contact. Stemmingen en driftbuien (plotseling omslaand van vrolijk naar verdrietig en weer terug) zijn bij pubers vrij normaal. Vooral bij meisjes zijn ze vaak erg hevig zonder duidelijke aanleiding.
Voor alle duidelijkheid: in mijn praktijk werk ik met (psychisch gezonde) mensen aan HUN PERSOONLIJK SUCCES (ondanks de uitdagingen die het leven voor iedereen in petto houdt).