Geluk

Meten is weten; ook in de liefde!

Het tegendeel lijkt waar, maar de cijfers van grootschalige onderzoeken, die regelmatig gedaan worden over de gehele wereld, geven er uitsluitsel over dat gehuwden nog steeds de meest gelukkige mensen zijn.

Relatie-coaching
Ook voor eerste hulp bij relatieproblematiek / eerste hulp bij echtscheiding, of voor psycho-educatie en advies met betrekking tot de psychologische aspecten van huwelijks- gezins- en partner-relaties kun je bij de counselor terecht.
Werken aan jezelf (o.a. met behulp van cognitieve coaching technieken) èn werken aan jullie relatie met de hulp van jouw/jullie persoonlijk counselor. Het is allemaal mogelijk.
Er zijn gebeurtenissen in een mensenleven die een huwelijksrelatie bemoeilijken. Toch zijn dit over het algemeen situaties die elke relatie bemoeilijken, en dat is nu juist wat men zich niet of nauwelijks schijnt te realiseren. Een echtscheiding is dus zeker niet altijd de oplossing. Vraag het maar aan jouw grootmoeder en grootvader, of andere gehuwden, die hun vijftig- of zestigjarig huwelijksfeest reeds gevierd hebben. Ook zij zullen beamen dat het niet altijd rozengeur en maneschijn in hun relatie was. En toch heeft hun liefde in voor- en tegenspoed altijd standgehouden.
De cijfers liegen er niet om: bij elkaar blijven is vaak beter. Wat je in de ene relatie laat liggen, vind je beslist weer terug in jouw nieuwe relatie; tenzij jij cognitieve verandering in werking zet (èn, let wel: dat gedrag geef je door aan jouw kinderen). De cijfers van het Bureau voor de Statistiek laten zien dat echtscheidingskinderen ruim twee keer zoveel meer kans maken om zelf te scheiden, dan de kinderen van niet gescheiden ouders. Dus de clou is: werken aan jezelf en werken aan jouw relatie. Het liefst zo snel mogelijk.

Kinder-coaching / Ouder-coaching
Scheiden doet lijden; zo luidt het spreekwoord. Heb jij het gevoel dat jouw kind in de knel raakt door conflicten binnen jullie relatie, of na een echtscheiding? Trek dan snel aan de bel! Kinderen kunnen rondlopen met verwarde gevoelens en een enorm loyaliteitsconflict ten aanzien van de beide ouders, één van beide ouders, grootouders en familieleden. Natuurlijk knok je voor je kinderen als ze het zwaar hebben, maar misschien laten ze het je niet weten en willen zij jou beschermen. Of, misschien ben jij een kind van gescheiden ouders en merk je dat je tegen bepaalde dingen oploopt in relaties en wil je het in jouw toekomstige relatie anders doen.

Meer informatie
Wil je meer weten of medewerk(st)ers van jouw bedrijf aanmelden voor voorlichting, lezingen, training, ‘meet-and-greet’ avonden bij Psychomarker, psycho-educatie en ladies-eve’s over uiteenlopende psychologische, neuropsychologische, of psycho-sociaal, danwel medisch-gezondheids-psychologisch getinte onderwerpen (ook voor mantelzorgers), voor collega’s of voor medewerk(st)ers; of jezelf en jouw vriendinnen tracteren op voorlichting of een lezing over de gevolgen van een echtscheiding voor tieners; cognitieve coaching; counseling; mindfulness, ontspanningstechnieken of yoga achter jouw bureau; gesprekstechnieken; welzijn~Well-Zijn; creatieve therapie muziek- en dans-therapie “Spirit-in-Motion”? Neem gerust contact met mij op.

Elke dag is een nieuw begin - ook jij kunt het beste uit jezelf halen
Sterker nog … elk moment, dat jij kiest, kan een nieuw begin zijn.
Je kunt vandaag starten met werken aan jezelf (gezondere leefstijl, gewichtsverlies, meer beweging, sport, nieuwe baan, nieuwe studie, nieuwe levensrichting, je dromen waarmaken, je leven terug krijgen na een ingrijpende gebeurtenis).
Je kunt vandaag starten met werken aan je relatie(s) (een betere huwelijksrelatie, het versterken van jouw gezins- of familierelatie, een betere of mooiere relatie met jezelf opbouwen).

Ja, het leven is druk, je hebt veel stress, je hebt een leidinggevende functie, eindverantwoordelijkheid en iedereen verlangt iets van je; maar jij en jouw gezin zijn het meer dan waard om hier even bij stil te staan. Gedragsveranderingen komen niet van de ene op de andere dag tot stand, daar is hard werk voor nodig; cognitief werk. Ja, wanneer jij het brein-werk nu verricht en weet toe te passen in jouw persoonlijke situatie, dan zullen ook jouw kinderen daar profijt van ondervinden in de toekomst.

Cognitieve arbeid is hier vereist
Met hulp van de gedragsdeskundige, die je door allerlei moeilijke omstandigheden heen coacht, gaat het zeker lukken. Zo belicht ik in onze psycho-educatie-sessies alle psychologische aspecten voor jou, jouw partner en jouw kinderen (baby, peuter, kleuter, tiener of adolescent). Je mag zelfs bellen voor een ad-hoc speed-coaching als het even helemaal tegenzit. Gelukkig kom je er dan samen met jouw counselor wel uit!


Wil je meer weten over het werk dat ik doe? Neem gewoon even contact met mij op. πŸ’•

26

Super-Woman, jij

De kracht zit in jou.

Wie het ook is die dit leest. Ik wens jou mentale en fysieke sterkte en veel mentale en fysieke gezondheid toe, met continu gelegenheden van voorspoed, liefde, succes en geluk.

In ieder van ons schuilt een supervrouw.
En als je lijdt, dan hoef je niet in stilte te lijden. Jij staat er niet alleen voor.
En als je leidt, dan help je elkaar, je ondersteunt elkaar; dan help je elkaar doorzetten. Empowerment - ook dan sta je er niet alleen voor.
Elkaar vernederen, dat is iets wat jonge meisjes doen; het is *’pubergedrag’. Echte vrouwen willen hun soortgenoten zien winnen en stralen van geluk.
Support - als vrouwen elkaar ondersteunen dan gebeuren er wonderbaarlijke dingen.
Doe jij aan persoonlijk leiderschap? Deze website en dit blog is er voor jou.

Besef dat de innerlijke kracht in jou zit. Het is dezelfde kracht, die jou gecreëerd heeft tot het wonderbaarlijke unieke wezentje, dat tevoorschijn kwam toen jij geboren werd.
Jij bent - net als de natuur en alle andere wonderbaarlijke unieke levende wezens op onze planeet aarde - vol van de kracht en energie die ons allen creëerde; het is die universele energie en intelligentie die ons met elkaar verbindt.

Heb je wel eens gekeken naar die enorme kracht - de kracht van de natuur die we zien in het voorjaar - waarmee fragiel ogende plantjes bij vorst door een dikke sneeuwlaag naar het aardoppervlak doordringen? Toen ik in de Jeugdgezondheidszorg werkte, heb ik gezien met welke kracht jonge zieke zuigelingen en couveusekindjes strijden om te overleven (en geloof maar, ze overleven!).

Het is de inzet van deze innerlijke kracht die de kleine mensen-baby en de kleine dieren-baby doet overleven, tesamen met moederlijke (en vaderlijke) LIEFDE en TOEWIJDING. Bij olifanten (en andere dieren) wordt bij hun sociale leven in de kudde zelfs de liefde en toewijding door alle tantes van de kolonie ingezet ter bescherming van de kleine olifant, gedurende de eerste levensjaren. Overleven en leiderschap zit in de kracht van de enkeling en tevens in de kracht van de kudde. Dit geldt voor zowel mensen als dieren. Bij paarden beschermt de haremhengst de gehele kudde door zijn dominante gedrag voor velerlei gevaren. Hij houdt het overzicht en de ondergeschikte hengsten helpen hem bij het beschermen van de kudde tegen roofdieren en vreemde hengsten.

Denk er maar eens over na … het is temidden van moeite en moeilijkheid, waar de verborgen gelegenheden liggen.
Denk in mogelijkheden, in plaats van onmogelijkheden (impossible :-> wordt … I’m-possible).

De kracht zit in jou, supervrouw!
Als jij ook maar één goed idee van deze website gebruikt om de kwaliteit van jouw leven te verbeteren, dan voel ik mij bevoorrecht hieraan te hebben mogen bijdragen.


43“… And even when I’m a mess, I still put on a vest with an ’S’ on my chest…  she’s a SUPER-WOMAN…”
Video © (Alicia Keys: Superwoman) πŸ’•


Super-Woman | Super-Vrouw, jij.

Super-Woman, YES YOU ARE!

Super-Woman - Be Welcome - Blessed Be You.


Dag Super-Woman, dag Super-Vrouw; wees welkom op mijn website.

Ja jij, ook in jou schuilt een supervrouw!
We hebben allemaal een “WonderWoman” van binnen.

ALLE vrouwen. Alle leidende meiden (of het nu gaat om persoonlijk leiderschap/personal management, of leiderschap in de vorm van business-management).
Alle moeders van dochters, en alle dochters van moeders… al mijn zusjes… dat zijn al mijn SUPER-WOMAN-ZUSJES van over de gehele wereld.
Women4Women, zij die elkaar ondersteunen, zij die elkaar helpen doorzetten; juist dan wanneer het moeilijk is. Vrouwen voor vrouwen, die beseffen hoe bijzonder onze band met elkaar is, en die beseffen hoe mooi en uniek elke enkeling van ons is èn hoe mooi wij met z’n allen tegelijk en met z’n allen SAMEN zijn.

Jij, die behoort tot ONS ALLER ZUSJES; groot, klein, in alle kleuren en maten.

Eenieder van jullie allemaal, eenieder van ons allemaal. JIJ… SUPERWOMAN, omdat je bent, precies zoals JIJ bent. Er is er maar één op de wereld zoals jij. Jij bent UNIEK. Wees jezelf en wees welkom. Besef goed: er bestaat op de hele wereld maar één exemplaar van jou. Niemand die kan zijn, zoals JIJ BENT (ook niet jouw eeneiïge tweelingzusje).
Ja, JIJ, zo mooi, zo bijzonder, zo volmaakt en ZO UNIEK! Ja, zet je superwoman-kroontje maar op; ook jij hoort erbij.

Zij zei: “Ik heb de handschoenen daarachter voor je neergelegd. Bedankt nog! Het was leuk!”
En ineens schoot het als een bliksemschicht bij heldere hemel door me heen:  “Dit is er EENtje! Ja, zij is één van die SUPER-WOMEN, waarover ik in mijn blog schrijf!”
Ze was snel komen opdagen voor haar performance van die dag. Een bijzondere dag voor haar echtgenoot en voor al haar speciale vrienden; ook zij in dierlijke vorm, die het voorrecht bezitten, tot de haren te mogen behoren. - Ook zij gedragen zich overigens voorbeeldig, want zij staat liefdevol bezonnen aan het regiem. - Ze kon  niet “blijven hangen” zo zei ze. Ze was speciaal hiervoor even met kokkerellen gestopt, maar de voorbereidingen voor de eters (die gedurende de late middag ten souper zouden verschijnen) waren op wat kleinigheden na, geheel klaar.  — Ik dacht: “She came and she conquered.” — Zij wist het niet, maar een aantal uren van tevoren was ik die zondag begonnen met het schrijven van dit blog. Zij was op dat moment even een voorbeeld van de personifisering van die Super-Woman, zoals ze voorkomt in het lied en in de video van Alicia Keys. (Zie video eerder op deze pagina.) Ik heb haar toen stiekum snel even gezegd dat ik met het schrijven van stukken voor mijn website, o.a. dit blog, bezig was en dat ik haar anoniem op mijn website zou vermelden als ze dat goed zou vinden.

Het is echter de personifisering van AL die SUPER-WOMEN - AL die SUPER-VROUWEN - AL die power-vrouwen, die dag-in-dag-uit allen hun inzet leveren over de gehele wereld.
Down-to-earth, gewoon met beiden benen op de grond, je zegeningen tellen; ZIJN zoals alleen JIJ kunt zijn (jij bent immers uniek), jonglerend alle ballen in de lucht houden en simpelweg jouw inzet leveren.


Ik ken veel POWER-VROUWEN. Dank je dat ik in jouw leven, en jij in mijn leven mag zijn. Dank dat we elkaar zo mooi aanvullen, elkaars steun, toeverlaat en elkaars goede voorbeelden mogen zijn.
Thanx supervrouw!
 


WOMEN 4 WOMEN - Leidende Meiden - VROUWEN SPECIAAL voor VROUWEN.

Elkaar steunen, elkaar helpen doorzetten. Zeker dan wanneer het ’t moeilijkst is. Ja, zeker dan wanneer het leven die moeilijke challenges aan je voeten smijt.
Persoonlijk leiderschap. Beseffen hoe uniek jij zelf bent èn beseffen hoe uniek die ander is; daar gaat het om.
Voor alle duidelijkheid: in mijn praktijk werk ik met (psychisch gezonde) mensen aan HUN PERSOONLIJK SUCCES (ondanks de uitdagingen die het leven voor iedereen in petto houdt).


Super-Women
We kennen allemaal wel een super-woman en vast wel méér dan één. (Ik ben ervan overtuigd dat ook jij een leuke anekdote of verhaal hebt betreffende een SuperWoman).
Ik ken er velen. Tegen al die supervrouwen die ik ken, wil ik hier zeggen:
YOU know who You are. Thank You 4 Being You, Superwoman!
Dank je wel supervrouw, dank je wel dat jij bent zoals jij bent, en alleen JIJ kunt zijn.


Zou jij graag onderwerpen die meiden ècht interesseren (leven, lief en leed - òf psychologische aspecten van onderwerpen en thema’s) besproken willen zien? Laat het mij weten en voel je daarom vrij om mij een berichtje te sturen, zodat we deze site tot een succes voor alle meiden kunnen maken! πŸ’•

1


*Pubergedrag
Wat is pubergedrag?
Een puber is geen kind meer en ook nog niet ècht volwassen. Pubers doorlopen gedurende de tienertijd een moeilijke fase in hun leven, waarin ze qua gedrag hevig kunnen rebelleren en irrationeel redeneren. Een tiener wil wel verbondenheid, maar wil zich er niet in verliezen. Een tiener wil zich niet kwetsbaar opstellen, maar wil wel gevoelens met je delen. Een tiener wil, ondanks dat hij/zij door je geholpen wil worden, niet afhankelijk van iemand zijn. Tienergedrag is afwerend, terwijl de tiener toch behoefte heeft aan contact. Stemmingen en driftbuien (plotseling omslaand van vrolijk naar verdrietig en weer terug) zijn bij pubers vrij normaal. Vooral bij meisjes zijn ze vaak erg hevig zonder duidelijke aanleiding.